Promocija knjige Đorđa Sladoja sutra Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS

M.Mi.
Promocija knjige Đorđa Sladoja sutra Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS

BANjALUKA - Knjiga „Doživljaji lirskog torbara“ Đorđa Sladoja biće promovisana sutra u 19 časova u sali za promocije Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. O knjizi će govoriti Ranko Popović, Zdravko Miovčić, Duško Pevulja i autor.

- Malo je pesnika koji se tako uspešno ne uklapaju u moderne poetičke rubrike i teorijske doktrine. Sladoje nas opčinjava izvornom lepotom pesničkog jezika, svojim blagorodnim, gotovo molitvenim tonom i prigušenim sjajem zapretanim između reči i stihova. On je moderan na nemoderan način - rekao je o Sladoju pjesnik Gojko Đogo.

Đorđo Sladoje autor je pjesničkih knjiga „Svakodnevni utornik“, „Trepetnik“, „Plač Svetog Save“, „Petozarni mučenici“, „Daleko je Hilandar“, „Ogledalo srpsko“, „Manastirski baštovan“, „Pevač u magli“ i drugih. Takođe objavio je i zbirke iza-branih pjesama, među kojima su: „Čuvarkuća“ „Duša sa sedam kora“ i „Gorska služba“.

Dobitnik je brojnih značajnih nagrada, kao što su Zmajeva, Dučićeva, Šantićeva, Disova, „Žička hrisovulja“, „Branko Ćopić“, „Laza Kostić“, „Skender Kulenović“, „Kočićevo pero“, „Račanska povelja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana