Приче за нестрпљиву дјецу и стрпљиве родитеље: “Био једном један страх” Јовице Тишме пред малишанима

Приредила: Илијана Божић
Приче за нестрпљиву дјецу и стрпљиве родитеље: “Био једном један страх” Јовице Тишме пред малишанима

БАЊАЛУКА - Оригинална збирка прича за дјецу “Био једном један страх” Јовице Тишме у којој је сабрано 14 шашавих причица доступна је у књижарама, а објављена је у издању издавачке куће “Лагуна”.

Књига је намијењена школарцима од десет до 12 година али и оним млађим, од седам до девет година.

У опису овог дјела на “Лагунином” сајту је наведено да су у збирци сабране шашаве приче за нестрпљиву дјецу.

- Зашто шашавих? Зато што су јунаци једна Ђина која тражи да је измисли писац, једна Пегла која силно жели да буде нешто друго, једна Рупица која машта о томе да буде велика, један Врабац који је свио гнездо у брковима једног посластичара, једна Ружна реч, један Четврти спрат који је желео да буде први, један Петар који је желео да не буде обичан Петар, један несхваћени Гутач ватре, једна добра Суза, један пекар мајстор Дрема, једно Било једном једно и једна необична Баба - навели су из “Лагуне”.

Тако Ђина косу непрестано везује на палмицу, а кад је питају зашто она каже зато што је њена глава једно право острво с благом.

Кроз ове занимљиве приче дјечаци и дјевојчице научиће много битних ствари, а посебно када треба рећи хвала, а када изволите.

Књига је украшена илустрацијама, а на крају су причице о чудним ријечима које се у овом дјелу малишани могу прочитати. 

Писац Јовица Тишма рекао је да је ово страшна књига, јер је како је навео она страшно забавна и страшно шашава.

- Замислите посластичара у чијим брковима живи врабац. Или замислите пеглу која жели да буде балерина или бабу која вози скејт. Или замислите стидљив страх.  То су неки јунаци мојих прича за нестрпљиву децу и стрпљиве родитеље - навео је Тишма у опису књиге на сајту “Лагуне”.

Књигу “Био једном један страх” можете пронаћи у свим књижарама “Делфи”, “Лагуниним” клубовима читалаца, онлајн књижари делфи.рс и на сајту лагуна.рс.

О писцу

Јовица Тишма српски је писац који најчешће пише за дјецу, али његова дјела су и књиге пјесама “Сам у капуту Милоша Црњанског”, те “А хлеб се од душе прави (књига о хлебу)”. Радио је као новинар на Радио Смедереву, уређивао је часопис за дјецу “Свици”, али и Смедеревски магазин. Направио је професионално путујуће позориште “Дечја Земља” за које пише, у ком глуми и режира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана