Priče za nestrpljivu djecu i strpljive roditelje: “Bio jednom jedan strah” Jovice Tišme pred mališanima

Priredila: Ilijana Božić
Priče za nestrpljivu djecu i strpljive roditelje: “Bio jednom jedan strah” Jovice Tišme pred mališanima

BANjALUKA - Originalna zbirka priča za djecu “Bio jednom jedan strah” Jovice Tišme u kojoj je sabrano 14 šašavih pričica dostupna je u knjižarama, a objavljena je u izdanju izdavačke kuće “Laguna”.

Knjiga je namijenjena školarcima od deset do 12 godina ali i onim mlađim, od sedam do devet godina.

U opisu ovog djela na “Laguninom” sajtu je navedeno da su u zbirci sabrane šašave priče za nestrpljivu djecu.

- Zašto šašavih? Zato što su junaci jedna Đina koja traži da je izmisli pisac, jedna Pegla koja silno želi da bude nešto drugo, jedna Rupica koja mašta o tome da bude velika, jedan Vrabac koji je svio gnezdo u brkovima jednog poslastičara, jedna Ružna reč, jedan Četvrti sprat koji je želeo da bude prvi, jedan Petar koji je želeo da ne bude običan Petar, jedan neshvaćeni Gutač vatre, jedna dobra Suza, jedan pekar majstor Drema, jedno Bilo jednom jedno i jedna neobična Baba - naveli su iz “Lagune”.

Tako Đina kosu neprestano vezuje na palmicu, a kad je pitaju zašto ona kaže zato što je njena glava jedno pravo ostrvo s blagom.

Kroz ove zanimljive priče dječaci i djevojčice naučiće mnogo bitnih stvari, a posebno kada treba reći hvala, a kada izvolite.

Knjiga je ukrašena ilustracijama, a na kraju su pričice o čudnim riječima koje se u ovom djelu mališani mogu pročitati. 

Pisac Jovica Tišma rekao je da je ovo strašna knjiga, jer je kako je naveo ona strašno zabavna i strašno šašava.

- Zamislite poslastičara u čijim brkovima živi vrabac. Ili zamislite peglu koja želi da bude balerina ili babu koja vozi skejt. Ili zamislite stidljiv strah.  To su neki junaci mojih priča za nestrpljivu decu i strpljive roditelje - naveo je Tišma u opisu knjige na sajtu “Lagune”.

Knjigu “Bio jednom jedan strah” možete pronaći u svim knjižarama “Delfi”, “Laguninim” klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

O piscu

Jovica Tišma srpski je pisac koji najčešće piše za djecu, ali njegova djela su i knjige pjesama “Sam u kaputu Miloša Crnjanskog”, te “A hleb se od duše pravi (knjiga o hlebu)”. Radio je kao novinar na Radio Smederevu, uređivao je časopis za djecu “Svici”, ali i Smederevski magazin. Napravio je profesionalno putujuće pozorište “Dečja Zemlja” za koje piše, u kom glumi i režira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana