Представљање књиге "Успон једне идеје" на сајму 16. септембра

Срна
Представљање књиге "Успон једне идеје" на сајму 16. септембра

БАЊАЛУКА - Књига "Успон једне идеје - слобода и самосталност Републике Српске и улога Милорада Додика", чији су аутори Ненад Кецмановић, Александар Врањеш и Жељко Будимир биће представљена у четвртак, 16. септембра на Сајму књиге у Бањалуци.


Поздравну ријеч одржаће професор на Факултету политичких наука Бањалука и рецезент књиге Срђа Трифковић, савјетник српског члана Предсједиштва БиХ Славко Митровић, те аутори књиге, најављено је из Службеног гласника Србије у чијем издању је објављена ова научна монографија.

Намјера коаутора књиге била је да интердисциплинарним истраживачким поступком утврде и образложено саопште да ли је садашња фаза афирмисања Републике Српске кроз политику постепеног остваривања све потпуније самосталности, чија је лидерска персонификација већ две деценије Милорад Додик, плод стицаја савремених околности или актуелни израз трајне историјске тежње српског народа на територији БиХ.

Улога Додика се већ данас, и без временске дистанце, може оцијенити као кључна за политичко исказивање и акционо галванизовање у Срба одавно и снажно присутне идеје о превасходној нужности и императиву одбране слободе, достојанства и самосталности, наведено у саопштењу издавача књиге.

Представљање књиге је заказано за 13.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана