Predstavljanje knjige "Uspon jedne ideje" na sajmu 16. septembra

Srna
Predstavljanje knjige "Uspon jedne ideje" na sajmu 16. septembra

BANjALUKA - Knjiga "Uspon jedne ideje - sloboda i samostalnost Republike Srpske i uloga Milorada Dodika", čiji su autori Nenad Kecmanović, Aleksandar Vranješ i Željko Budimir biće predstavljena u četvrtak, 16. septembra na Sajmu knjige u Banjaluci.


Pozdravnu riječ održaće profesor na Fakultetu političkih nauka Banjaluka i recezent knjige Srđa Trifković, savjetnik srpskog člana Predsjedištva BiH Slavko Mitrović, te autori knjige, najavljeno je iz Službenog glasnika Srbije u čijem izdanju je objavljena ova naučna monografija.

Namjera koautora knjige bila je da interdisciplinarnim istraživačkim postupkom utvrde i obrazloženo saopšte da li je sadašnja faza afirmisanja Republike Srpske kroz politiku postepenog ostvarivanja sve potpunije samostalnosti, čija je liderska personifikacija već dve decenije Milorad Dodik, plod sticaja savremenih okolnosti ili aktuelni izraz trajne istorijske težnje srpskog naroda na teritoriji BiH.

Uloga Dodika se već danas, i bez vremenske distance, može ocijeniti kao ključna za političko iskazivanje i akciono galvanizovanje u Srba odavno i snažno prisutne ideje o prevashodnoj nužnosti i imperativu odbrane slobode, dostojanstva i samostalnosti, navedeno u saopštenju izdavača knjige.

Predstavljanje knjige je zakazano za 13.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana