Позив за учешће на књижевном конкурсу за младе пјеснике

Срна
Позив за учешће на књижевном конкурсу за младе пјеснике

БЕОГРАД - Завод за проучавање културног развитка у Србији расписао је јавни позив за учешће на књижевном конкурсу за младе пјеснике "Новица Тадић", на који се могу пријавити сви који пишу на српском језику без обзира у којој држави живе.

Конкурс је расписан на иницијативу Министарства културе и информисања Србије раду подстицања стваралаштва младих пјесника на српском језику, а у знак сјећања на пјесника Новицу Тадића, чији је опус обиљежио српску поезију на размеђи 20. и 21. вијека, саопштено је из Завода за проучавање културног развитка.

Необјављене рукописе пјесничких збирки, обима до пет ауторских табака, аутори треба да доставе у једном штампаном примјерку на адресу Завода или у електронском облику, у ПДФ формату, на мејл: [email protected] .

Радови треба да буду потписани пуним именом и презименом аутора, а на првој страници рукописа потребно је навести и поштанску адресу, електронску адресу и контакт телефон, те скенирану копију личне карте.

Аутор на конкурс може послати само један рукопис, а раније објављивани и награђивани радови, као ни избори из претходно објављиваних збирки пјесама, неће бити узимани у обзир.

Петочлана комисија изабраће највише три рукописа, а резултати конкурса биће објављени најкасније до Свјетског дана поезије - 21. марта.

Добитници ће бити награђени плакетом са ликом Новице Тадића и објављивањем награђених рукописа у оквиру едиције "Присуства", названој по првој пјесничкој збирци Новице Тадића.

Јавни позив за учешће на књижевном конкурсу за младе пјеснике је 12. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана