Poziv za učešće na književnom konkursu za mlade pjesnike

Srna
Poziv za učešće na književnom konkursu za mlade pjesnike

BEOGRAD - Zavod za proučavanje kulturnog razvitka u Srbiji raspisao je javni poziv za učešće na književnom konkursu za mlade pjesnike "Novica Tadić", na koji se mogu prijaviti svi koji pišu na srpskom jeziku bez obzira u kojoj državi žive.

Konkurs je raspisan na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije radu podsticanja stvaralaštva mladih pjesnika na srpskom jeziku, a u znak sjećanja na pjesnika Novicu Tadića, čiji je opus obilježio srpsku poeziju na razmeđi 20. i 21. vijeka, saopšteno je iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Neobjavljene rukopise pjesničkih zbirki, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primjerku na adresu Zavoda ili u elektronskom obliku, u PDF formatu, na mejl: [email protected] .

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora, a na prvoj stranici rukopisa potrebno je navesti i poštansku adresu, elektronsku adresu i kontakt telefon, te skeniranu kopiju lične karte.

Autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis, a ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pjesama, neće biti uzimani u obzir.

Petočlana komisija izabraće najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do Svjetskog dana poezije - 21. marta.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pjesničkoj zbirci Novice Tadića.

Javni poziv za učešće na književnom konkursu za mlade pjesnike je 12. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana