Почео пројекат "Читањем откривам, сазнајем и растем"

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- У Дјечијем вртићу "Наша радост" у Прњавору је реновирањем и уређењем библиотеке почела реализација пројекта "Читањем откривам, сазнајем и растем", којим је до краја ове и током идуће године планирано низ активности на развијању љубави код малишана према читању из књига.

Педагог ове установе Љубица Божуновић рекла је Срни да вртићка библиотека садржи неколико стотина књига намијењених дјеци предшколског узраста и стручну литературу за васпитно-образовне раднике.

"Наш основни циљ је да малишанима обновимо литературу, да постојећу допунимо новим садржајима који ће подстицати дјечији развој, развијати њихову љубав према читању и писаном слову", рекла је Божуновићева.

Божуновићева је истакла да у времену брзог развоја и доминације технологије једна од примарних улога треба бити подстицање на читање, причање и слушање прича, пјесмица и бајки које су примјерене дјечијем узрасту.

"Бројна истраживања су показала да се дјеца којој се чита и прича од најраније доби брже развијају, заинтересованија су за своју околину, брже уче, боље се сналазе у комуникацији са другима, развијају предчиталачке вјештине важне за касније самостално читање, богате рјечник, имају бољу концентрацију, развијеније креативно и логичко мишљење, као и машту", рекла је Божуновићева појашњавајући значај пројекта.

У акцију набавке нових књижевних наслова укључили су се радници ове предшколске установе, а један комплет књига даровао им је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана