Počeo projekat "Čitanjem otkrivam, saznajem i rastem"

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- U Dječijem vrtiću "Naša radost" u Prnjavoru je renoviranjem i uređenjem biblioteke počela realizacija projekta "Čitanjem otkrivam, saznajem i rastem", kojim je do kraja ove i tokom iduće godine planirano niz aktivnosti na razvijanju ljubavi kod mališana prema čitanju iz knjiga.

Pedagog ove ustanove Ljubica Božunović rekla je Srni da vrtićka biblioteka sadrži nekoliko stotina knjiga namijenjenih djeci predškolskog uzrasta i stručnu literaturu za vaspitno-obrazovne radnike.

"Naš osnovni cilj je da mališanima obnovimo literaturu, da postojeću dopunimo novim sadržajima koji će podsticati dječiji razvoj, razvijati njihovu ljubav prema čitanju i pisanom slovu", rekla je Božunovićeva.

Božunovićeva je istakla da u vremenu brzog razvoja i dominacije tehnologije jedna od primarnih uloga treba biti podsticanje na čitanje, pričanje i slušanje priča, pjesmica i bajki koje su primjerene dječijem uzrastu.

"Brojna istraživanja su pokazala da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresovanija su za svoju okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji sa drugima, razvijaju predčitalačke vještine važne za kasnije samostalno čitanje, bogate rječnik, imaju bolju koncentraciju, razvijenije kreativno i logičko mišljenje, kao i maštu", rekla je Božunovićeva pojašnjavajući značaj projekta.

U akciju nabavke novih književnih naslova uključili su se radnici ove predškolske ustanove, a jedan komplet knjiga darovao im je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana