Пјесник Слободан Јовић на књижевној трибини у Бањалуци: Стиховима против страдања и ратова

М. М.
Пјесник Слободан Јовић на књижевној трибини у Бањалуци: Стиховима против страдања и ратова

БАЊАЛУКА - Књижевна трибина Удружења књижевника Републике Српске, пети пут у текућој години, биће одржана вечерас са почетком у 19 часова на Подрум сцени Студентског позоришта у Господској улици, а бањалучка публика овај пут дружиће се са пјесником Слободаном Јовићем.

Трибина ће бити одржана са фокусом на књигу “Исусов трн” коју је Јовић прошле године објавио у издању Српске књижевне задруге из Београда, а која је награђена наградом “Јефимијин вез”.

Сам Јовић открива да је књига подијељена у три циклуса. Пјесничка књига “Исусов трн” склопљена је из три циклуса: “Исусов трн”, “Припјат” и “Месо”.

- У циклусу “Припјат” углавном су пјесме о рушењу, страдању и ратовима. Писао сам га са искуством овдашњих сукоба, а наслов “Припјат” требало је да асоцира на близину катастрофе и апокалипсе. Ту је и циклус “Месо”, у коме сам покушао да посредством меса, као глобалне метафоре, посвједочим нешто о времену у којем живимо - рекао је Јовић.

Слободан Јовић, рођен је у Тузли 1984. године. Живи у селу Тобут, у општини Лопаре, на планини Мајевици. Објавио је књиге поезије “Речи о очовечењу”, “Простор молитве”, “Привид лебдења”, “Поднебље”, “Страх од савршенства” и “Исусов трн”. Ради као учитељ, бави се пољопривредом, главни и одговорни је уредник часописа “Бокатин дијак”. Књижевну трибину води Милан Ракуљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана