Pjesnik Slobodan Jović na književnoj tribini u Banjaluci: Stihovima protiv stradanja i ratova

M. M.
Pjesnik Slobodan Jović na književnoj tribini u Banjaluci: Stihovima protiv stradanja i ratova

BANjALUKA - Književna tribina Udruženja književnika Republike Srpske, peti put u tekućoj godini, biće održana večeras sa početkom u 19 časova na Podrum sceni Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici, a banjalučka publika ovaj put družiće se sa pjesnikom Slobodanom Jovićem.

Tribina će biti održana sa fokusom na knjigu “Isusov trn” koju je Jović prošle godine objavio u izdanju Srpske književne zadruge iz Beograda, a koja je nagrađena nagradom “Jefimijin vez”.

Sam Jović otkriva da je knjiga podijeljena u tri ciklusa. Pjesnička knjiga “Isusov trn” sklopljena je iz tri ciklusa: “Isusov trn”, “Pripjat” i “Meso”.

- U ciklusu “Pripjat” uglavnom su pjesme o rušenju, stradanju i ratovima. Pisao sam ga sa iskustvom ovdašnjih sukoba, a naslov “Pripjat” trebalo je da asocira na blizinu katastrofe i apokalipse. Tu je i ciklus “Meso”, u kome sam pokušao da posredstvom mesa, kao globalne metafore, posvjedočim nešto o vremenu u kojem živimo - rekao je Jović.

Slobodan Jović, rođen je u Tuzli 1984. godine. Živi u selu Tobut, u opštini Lopare, na planini Majevici. Objavio je knjige poezije “Reči o očovečenju”, “Prostor molitve”, “Privid lebdenja”, “Podneblje”, “Strah od savršenstva” i “Isusov trn”. Radi kao učitelj, bavi se poljoprivredom, glavni i odgovorni je urednik časopisa “Bokatin dijak”. Književnu tribinu vodi Milan Rakulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana