Отворена 45. сезона Бањалучког студентског позоришта: Почетак уз комад “Након представе”

И. Б.
Отворена 45. сезона Бањалучког студентског позоришта: Почетак уз комад “Након представе”

БАЊАЛУКА - Премијерним извођењем комада “Након представе”, који је дипломска представа Надежде Костић, у четвртак увече, у Подрум сцени, почела је 45. сезона Бањалучког студентског позоришта под називом “100ЛИЦА”.

Ријеч је о комаду аутора Зорана Костића, који је рађен у режији Јелене Трепетове Костић, која и глуми у овој дуодрами са Надеждом Костић, која је овом представом дипломирала глуму на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци.

Сезону “100ЛИЦА” свечано је отворио ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, који је истакао да ће сарадња између Студентског позоришта и Универзитета у будућности бити све боља и боља.

- Наши студенти често учествују у извођењу представа које су у организацији Студентског позоришта. Волио бих да у сљедећој години репертоар овог театра буде извођен у новим просторијама. Очекујем завршетак позоришне сцене у оквиру универзитетског града, односно у склопу четвртог павиљона - навео је Гајанин.

Додао је да су бројне активности предузете да та позоришна сцена, која је давно пројектована коначно буде завршена те је овом театру и младој глумици Надежди Костић пожелио много среће у даљем раду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана