Otvorena 45. sezona Banjalučkog studentskog pozorišta: Početak uz komad “Nakon predstave”

I. B.
Otvorena 45. sezona Banjalučkog studentskog pozorišta: Početak uz komad “Nakon predstave”

BANjALUKA - Premijernim izvođenjem komada “Nakon predstave”, koji je diplomska predstava Nadežde Kostić, u četvrtak uveče, u Podrum sceni, počela je 45. sezona Banjalučkog studentskog pozorišta pod nazivom “100LICA”.

Riječ je o komadu autora Zorana Kostića, koji je rađen u režiji Jelene Trepetove Kostić, koja i glumi u ovoj duodrami sa Nadeždom Kostić, koja je ovom predstavom diplomirala glumu na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Sezonu “100LICA” svečano je otvorio rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, koji je istakao da će saradnja između Studentskog pozorišta i Univerziteta u budućnosti biti sve bolja i bolja.

- Naši studenti često učestvuju u izvođenju predstava koje su u organizaciji Studentskog pozorišta. Volio bih da u sljedećoj godini repertoar ovog teatra bude izvođen u novim prostorijama. Očekujem završetak pozorišne scene u okviru univerzitetskog grada, odnosno u sklopu četvrtog paviljona - naveo je Gajanin.

Dodao je da su brojne aktivnosti preduzete da ta pozorišna scena, koja je davno projektovana konačno bude završena te je ovom teatru i mladoj glumici Nadeždi Kostić poželio mnogo sreće u daljem radu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana