Објављено дјело “Кроз кључаоницу душе” Весне Продановић: Посвета запостављеним вриједностима

И. Б.
Објављено дјело “Кроз кључаоницу душе” Весне Продановић: Посвета запостављеним вриједностима

БАЊАЛУКА - Ауторка Весна Продановић из Бањалуке недавно је објавила прву збирку приповијетки под називом “Кроз кључаоницу душе”.

- У свим причама промовишем вредности које су данас, чини ми се запостављене. Кроз њих провејава подсећање на племенитост, доброту и потенцирање духовног дела наше личности, јер се данас све врти око материјалног - казала је ово Продановићева за “Глас Српске”.

Она је додала да приповијетке казују да се срећа састоји из ситних свакодневних догађаја и поручују да ће живот бити љепши уколико их препознамо.

- Годину дана пишем кратке приче из живота које објављујем на блогу, на “Фејсбуку”, који се зове као и књига “Кроз кључаоницу душе”. Читаоци су ме храбрили и подстицали да објавим књигу, тако је и настала - додаје она.

Нагласила је да се дјело састоји из три цјелине те да се прва зове “Сећања”.

- То је на неки начин споменик времену које полако ишчезава, јер те куће у мом селу на Романији су затворене, села су пуста, а некадашњи живот мени се чини идиличан и диван са патријархалним вредностима којих има све мање. Други део су приче из доба короне којима храбрим људе да издрже и савладају овај несрећни период - испричала је Продановићева.

Трећу цјелину чине “Остале приче”, а у књизи је описана и Бањалука која је добила посебно мјесто у ауторкином срцу и освојила је својим ведрим духом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана