Objavljeno djelo “Kroz ključaonicu duše” Vesne Prodanović: Posveta zapostavljenim vrijednostima

I. B.
Objavljeno djelo “Kroz ključaonicu duše” Vesne Prodanović: Posveta zapostavljenim vrijednostima

BANjALUKA - Autorka Vesna Prodanović iz Banjaluke nedavno je objavila prvu zbirku pripovijetki pod nazivom “Kroz ključaonicu duše”.

- U svim pričama promovišem vrednosti koje su danas, čini mi se zapostavljene. Kroz njih provejava podsećanje na plemenitost, dobrotu i potenciranje duhovnog dela naše ličnosti, jer se danas sve vrti oko materijalnog - kazala je ovo Prodanovićeva za “Glas Srpske”.

Ona je dodala da pripovijetke kazuju da se sreća sastoji iz sitnih svakodnevnih događaja i poručuju da će život biti ljepši ukoliko ih prepoznamo.

- Godinu dana pišem kratke priče iz života koje objavljujem na blogu, na “Fejsbuku”, koji se zove kao i knjiga “Kroz ključaonicu duše”. Čitaoci su me hrabrili i podsticali da objavim knjigu, tako je i nastala - dodaje ona.

Naglasila je da se djelo sastoji iz tri cjeline te da se prva zove “Sećanja”.

- To je na neki način spomenik vremenu koje polako iščezava, jer te kuće u mom selu na Romaniji su zatvorene, sela su pusta, a nekadašnji život meni se čini idiličan i divan sa patrijarhalnim vrednostima kojih ima sve manje. Drugi deo su priče iz doba korone kojima hrabrim ljude da izdrže i savladaju ovaj nesrećni period - ispričala je Prodanovićeva.

Treću cjelinu čine “Ostale priče”, a u knjizi je opisana i Banjaluka koja je dobila posebno mjesto u autorkinom srcu i osvojila je svojim vedrim duhom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana