Нова признања за књижевника Милада Обреновића из Рогатице

С. М.
Нова признања за књижевника Милада Обреновића из Рогатице

Рогатица - Милад Обреновић из Рогатице, иако му књижевност није професија, члан је Удружења књижевника Републике Српске и Србије. Не без разлога јер иза њега стоји шест издатих књига поезије, пет књига афоризама, три књиге хумористично-сатиричне поезије, двије књиге поезије за дјецу и једна приповједака.

Ту је и зборник афоризама “Источно од запада”, а заступљен је и у бројним другим антологијама и зборницима афоризама за одрасле и дјецу, у зборницима хаику поезије и зборницима приповијетки.

Да се ради о неуморном ствараоцу показују и признања која стално пристижу. Само у периоду од априла до јуна ове године окитио се са четири злата за своје књижевно стваралаштво.

Прво је стигло уз 1. април као Дан шале од Клуба умјетничких душа из Мркоњић Града за пети пут освојено прво мјесто и награду на конкурсу на тему “Има ли мене тамо - ИМТ” за  топ 10 најбољих афоризама, најбољу сатиричну пјесму, најбољу сатиричну пјесму у акростиху и најбољи епиграм. То ласкаво признање освојио је у конкуренцији 176 аутора из седам држава са 1.350 афоризама, 113 пјесама и 84 епиграма.

Током ове године добио је Златну значку Културно-просвјетне заједнице Србије и Министарства спољних послова Републике Србије за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе од националног значаја. На међународном конкурсу пјесника “Златно перо - Љубљана 2019” Обреновићева пјесма завриједила је Златну значку, која ће му бити уручена 24. августа у Љубљани на традиционалној презентацији српске културе “Весели дани српске дијаспоре Словеније”. Освојио је “Златни печат ћирилице” за пјесму “Погледи расути по теби”.

- Награда имам доста и све су ми драге. Ипак, издвајам Златну значку Културно-просвјетне заједнице Србије. Огромна је част и задовољство примити овако значајну награду. Због тога сам срећан, поносан и почаствован што сам својим радом завриједио овако високо признање Републике Србије, посебно што су је, од увођења 1976,  добијали само еминентни људи из свијета културе и умјетности - рекао је Обреновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана