Народна и универзитетска библиотека Републике Српске богатија за 500 нових наслова

Агенције
Foto: НУБРС

БАЊАЛУКА - Издавачи из Србије под покровитељством Министарства културе Србије поклонили су више од пет стотина наслова Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

Ријеч је о стручној литератури, белетристици, као и књигама из програма школске лектире. Библиотекари НУБ Републике Српске имали су могућност да из најновије продукције издавачких кућа изаберу одговарајуће наслове за библиотечки фонд.

Књиге су поклонили издавачи „Беген", „Албатрос", „Партенон", „Ленто", „Агора", „Мали принц", „Геопоетика", „Клио", „Академска књига", „Еволута", „Архипелаг", „Одисеја", „Едиција" и „Бук".

Тим поводом НУБ Републике Српске посјетили су државни секретар Министарства културе Србије Миодраг Ивановић, управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало и начелник Одјељења сектора за савремено стваралаштво Министарства културе Србије Младен Весковић.

Поред осталих издавачких кућа које су су укључиле у ову велику акцију подршку је дала и Издавачка кућа „Партенон" на челу са Момиром Митровићем, настављајући дугогодишњу успјешну сарадњу са НУБ Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана