Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske bogatija za 500 novih naslova

Agencije
Foto: NUBRS

BANjALUKA - Izdavači iz Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije poklonili su više od pet stotina naslova Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Riječ je o stručnoj literaturi, beletristici, kao i knjigama iz programa školske lektire. Bibliotekari NUB Republike Srpske imali su mogućnost da iz najnovije produkcije izdavačkih kuća izaberu odgovarajuće naslove za bibliotečki fond.

Knjige su poklonili izdavači „Begen", „Albatros", „Partenon", „Lento", „Agora", „Mali princ", „Geopoetika", „Klio", „Akademska knjiga", „Evoluta", „Arhipelag", „Odiseja", „Edicija" i „Buk".

Tim povodom NUB Republike Srpske posjetili su državni sekretar Ministarstva kulture Srbije Miodrag Ivanović, upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo i načelnik Odjeljenja sektora za savremeno stvaralaštvo Ministarstva kulture Srbije Mladen Vesković.

Pored ostalih izdavačkih kuća koje su su uključile u ovu veliku akciju podršku je dala i Izdavačka kuća „Partenon" na čelu sa Momirom Mitrovićem, nastavljajući dugogodišnju uspješnu saradnju sa NUB Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana