Народна библиотека "Бранко Чучак" богатија за 163 књиге

Срна
Народна библиотека "Бранко Чучак" богатија за 163 књиге

ХАН ПИЈЕСАК - Народна библиотека "Бранко Чучак" на Хан Пијеску добила је од Народне библиотеке Србије 163 књиге на поклон, рекла је Срни директор ове установе Озренка Ђурић Радуловић.

Радуловићева је нагласила да поклон садржи књиге издавачке репродукције Народне библиотеке Србије и других издавача из Србије из области књижевности, стручне, научне и популарне литературе.

Она је нагласила да ће 7. октобра у Народној библиотеци на Хан Пијеску бити свечано отворен легат Бранка Брђанина Бајовића, српског књижевника, позоришног критичара, драматурга и професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Радуловићева је истакла да је у оквиру овог легата библиотека до сада преузела више од 640 књига и да ће приликом његовог отварања добити још књига, тако да ће овај легат бројати више од 1.000 библиотечких јединица.

Она је навела да ће легат бити отворен у сусрет Дану библиотека Републике Српске који се обиљежава 9. октобра и изразила наду да ће Брађанин присуствовати том свеченом чину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана