Narodna biblioteka "Branko Čučak" bogatija za 163 knjige

Srna
Narodna biblioteka "Branko Čučak" bogatija za 163 knjige

HAN PIJESAK - Narodna biblioteka "Branko Čučak" na Han Pijesku dobila je od Narodne biblioteke Srbije 163 knjige na poklon, rekla je Srni direktor ove ustanove Ozrenka Đurić Radulović.

Radulovićeva je naglasila da poklon sadrži knjige izdavačke reprodukcije Narodne biblioteke Srbije i drugih izdavača iz Srbije iz oblasti književnosti, stručne, naučne i popularne literature.

Ona je naglasila da će 7. oktobra u Narodnoj biblioteci na Han Pijesku biti svečano otvoren legat Branka Brđanina Bajovića, srpskog književnika, pozorišnog kritičara, dramaturga i profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Radulovićeva je istakla da je u okviru ovog legata biblioteka do sada preuzela više od 640 knjiga i da će prilikom njegovog otvaranja dobiti još knjiga, tako da će ovaj legat brojati više od 1.000 bibliotečkih jedinica.

Ona je navela da će legat biti otvoren u susret Danu biblioteka Republike Srpske koji se obilježava 9. oktobra i izrazila nadu da će Brađanin prisustvovati tom svečenom činu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana