Награде "Златна сова" и "Совица" уручене на "Гласовом" Сајму књиге у Бањалуци ФОТО

Миланка Митрић
Награде "Златна сова" и "Совица" уручене на "Гласовом" Сајму књиге у Бањалуци ФОТО

БАЊАЛУКА - Награде "Златна сова" и "Совица", које додјељује Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, уручене су вечерас на "Гласовом" Сајму књиге у Спортској дворани "Борик".

Награда "Златна сова" уручена је Ивани Спахић из Источног Сарајева за књигу "Свитање", те Бранку Јовичићу из Брода за "Отисак прошлости" и Гордани Опалић за "Дневник једног умирања", а "Совица" за роман за дјецу "Птице селице" Предрага Ђурића.

В. д. директора Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Предраг Спасојевић рекао је да му је част што се вечерас нашао у улози домаћина, поготово јер је нов на тој функцији.

- Захвалност посебно дугујемо онима који су у изазовним временима уложили напоре да истрају у идеји одржања ове награде - казао је он у свом осврту на историјат овог признања.

Добитник награде "Совица" Предраг Ђурић из Новог Сада казао је да му је задовољство што је вечерас овдје у Бањалуци.

- Важно је што Завод истрајава на овом конкурсу, те представља један од ретких таквих конкурса у региону. Надам се да ћете сви уживати у овом роману, који промовише добро и говори да упркос свим недаћама то добро увек опстаје - навео је Ђурић.

Предсједница жирија "Златне сове" Сања Мацура присутнима је прочитала образложења жирија ове награде, те се осврнула на процес жирирања.

Добитница прве награде "Златна сова" Ивана Спахић, којој је ово први роман, честитала је осталим добитницима и рекла да је она примјер да се снови отварују.

- Хвала Заводу на овој награди. Позивам вас све да прочитате ову књигу - истакла је она.

Програм

Субота

10-18 часова - дружење Љиљане Хабјановић Ђуровић са читаоцима и потписивање књига на штанду “Боок”.

13 часова - промоције књига “Сушти” Жељке Аврић, “Гроб Давидов” Горана Шауле и “Летња врева с вилом Сунчицом” Жељке Радојчић Лукић.

14 часова - промоција књиге “Од ЈНА до српске војске - српска искуства на крају 20. вијека” Бојана Димитријевића.

Недјеља

13 часова - промоција књига “Шипак из Пребиловаца” Мирка Вуковића, “Сузе с Космета и златиборска вила” Милана Тривунчића и “Демодокова пјесма” Радмила Радовановића.

17 часова - промоција дјела “Змијањски писци Кочићеви сљедбеници” Видосава Ђурђевића и Грозде Регодић.

Понедјељак

13 часова - промоције књига “Коловрат” Славојке Кокић, “Чувари истине” Славе Станојевић, “Вратићу небо гдје је било” и “На Свету Петку Трнову” Саве Гуслов Марчета.

14 часова - Промоција дјела “Слависти, персоналије 100 најзначајнијих слависта” - Филолошки факултет у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана