Nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" uručene na "Glasovom" Sajmu knjige u Banjaluci FOTO

Milanka Mitrić
Nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" uručene na "Glasovom" Sajmu knjige u Banjaluci FOTO

BANjALUKA - Nagrade "Zlatna sova" i "Sovica", koje dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, uručene su večeras na "Glasovom" Sajmu knjige u Sportskoj dvorani "Borik".

Nagrada "Zlatna sova" uručena je Ivani Spahić iz Istočnog Sarajeva za knjigu "Svitanje", te Branku Jovičiću iz Broda za "Otisak prošlosti" i Gordani Opalić za "Dnevnik jednog umiranja", a "Sovica" za roman za djecu "Ptice selice" Predraga Đurića.

V. d. direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Predrag Spasojević rekao je da mu je čast što se večeras našao u ulozi domaćina, pogotovo jer je nov na toj funkciji.

- Zahvalnost posebno dugujemo onima koji su u izazovnim vremenima uložili napore da istraju u ideji održanja ove nagrade - kazao je on u svom osvrtu na istorijat ovog priznanja.

Dobitnik nagrade "Sovica" Predrag Đurić iz Novog Sada kazao je da mu je zadovoljstvo što je večeras ovdje u Banjaluci.

- Važno je što Zavod istrajava na ovom konkursu, te predstavlja jedan od retkih takvih konkursa u regionu. Nadam se da ćete svi uživati u ovom romanu, koji promoviše dobro i govori da uprkos svim nedaćama to dobro uvek opstaje - naveo je Đurić.

Predsjednica žirija "Zlatne sove" Sanja Macura prisutnima je pročitala obrazloženja žirija ove nagrade, te se osvrnula na proces žiriranja.

Dobitnica prve nagrade "Zlatna sova" Ivana Spahić, kojoj je ovo prvi roman, čestitala je ostalim dobitnicima i rekla da je ona primjer da se snovi otvaruju.

- Hvala Zavodu na ovoj nagradi. Pozivam vas sve da pročitate ovu knjigu - istakla je ona.

Program

Subota

10-18 časova - druženje Ljiljane Habjanović Đurović sa čitaocima i potpisivanje knjiga na štandu “Book”.

13 časova - promocije knjiga “Sušti” Željke Avrić, “Grob Davidov” Gorana Šaule i “Letnja vreva s vilom Sunčicom” Željke Radojčić Lukić.

14 časova - promocija knjige “Od JNA do srpske vojske - srpska iskustva na kraju 20. vijeka” Bojana Dimitrijevića.

Nedjelja

13 časova - promocija knjiga “Šipak iz Prebilovaca” Mirka Vukovića, “Suze s Kosmeta i zlatiborska vila” Milana Trivunčića i “Demodokova pjesma” Radmila Radovanovića.

17 časova - promocija djela “Zmijanjski pisci Kočićevi sljedbenici” Vidosava Đurđevića i Grozde Regodić.

Ponedjeljak

13 časova - promocije knjiga “Kolovrat” Slavojke Kokić, “Čuvari istine” Slave Stanojević, “Vratiću nebo gdje je bilo” i “Na Svetu Petku Trnovu” Save Guslov Marčeta.

14 časova - Promocija djela “Slavisti, personalije 100 najznačajnijih slavista” - Filološki fakultet u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana