Нада Каурин побједник конкурса “Приче из комшилука”: Животна судбина испричана на нестандардан начин

И. Б.
Нада Каурин побједник конкурса “Приче из комшилука”: Животна судбина испричана на нестандардан начин

Бањалука - “Јел фино? Јел да је?” назив је приче ауторке Наде Каурин из Загреба, која је побиједила на овогодишњем конкурсу “Приче из комшилука”, који по трећи пут организује портал “Мондо.ба”.

Ауторка је као награду освојила штампање књиге у издању “Имприматура” из Бањалуке.

- Нада Каурин из Загреба својом причом “Јел фино? Јел да је?” приповиједа о једној “стандардној” животној судбини, испричаној на један “нестандардан” и веома интересантан начин, уз одличне сцене и увјерљиве дијалоге. Нада је и прошле године учествовала на нашем конкурсу, а њена прича “Босанка у Загребу” изазвала је велику пажњу - назначено је у саопштењу жирија, који су ове године чинили предсједница Удружења лектора Републике Српске Александра Савић, професорица српског језика и књижевности Сандра Станић и књижевница Миланка Благојевић.

Другу награду, таблет, поклон компаније “м:тел”, освојила је Вања Чанковић из Бањалуке за “Причу о два коња”, која је, како је жири навео, “невјероватна ратна приповијест испричана на вјеродостојан и сјајан начин”.

Жири је одабрао укупно 38 прича, од пристиглих 150, аутора из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе, које ће бити објављене у збирци “Приче из комшилука 3”, такође у издању “Имприматура”.

Уз поменуте приче, жири је одабрао још неке, које, због физичког ограничења, нису могле да уђу у збирку, али ће неке од њих бити објављене на порталу “Мондо.ба”, као и све остале које ће бити дио збирке.

Међу причама које су дио овогодишње збирке су: “Биљешка о Ленки” (Асја Корбар), “Надахнуће” (Абид Јарић), “Газда” (Марко Шикуљак), “Гласовна промјена” (Саша Ћетојевић), “Продајем своје гробно мјесто” (Јелена Пралица), “Непознати” (Федор Марјановић), “Измаглица” (Дејан Божић), “Јоргован” (Миланка Митрић) и друге. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана