Nada Kaurin pobjednik konkursa “Priče iz komšiluka”: Životna sudbina ispričana na nestandardan način

I. B.
Nada Kaurin pobjednik konkursa “Priče iz komšiluka”: Životna sudbina ispričana na nestandardan način

Banjaluka - “Jel fino? Jel da je?” naziv je priče autorke Nade Kaurin iz Zagreba, koja je pobijedila na ovogodišnjem konkursu “Priče iz komšiluka”, koji po treći put organizuje portal “Mondo.ba”.

Autorka je kao nagradu osvojila štampanje knjige u izdanju “Imprimatura” iz Banjaluke.

- Nada Kaurin iz Zagreba svojom pričom “Jel fino? Jel da je?” pripovijeda o jednoj “standardnoj” životnoj sudbini, ispričanoj na jedan “nestandardan” i veoma interesantan način, uz odlične scene i uvjerljive dijaloge. Nada je i prošle godine učestvovala na našem konkursu, a njena priča “Bosanka u Zagrebu” izazvala je veliku pažnju - naznačeno je u saopštenju žirija, koji su ove godine činili predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske Aleksandra Savić, profesorica srpskog jezika i književnosti Sandra Stanić i književnica Milanka Blagojević.

Drugu nagradu, tablet, poklon kompanije “m:tel”, osvojila je Vanja Čanković iz Banjaluke za “Priču o dva konja”, koja je, kako je žiri naveo, “nevjerovatna ratna pripovijest ispričana na vjerodostojan i sjajan način”.

Žiri je odabrao ukupno 38 priča, od pristiglih 150, autora iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koje će biti objavljene u zbirci “Priče iz komšiluka 3”, takođe u izdanju “Imprimatura”.

Uz pomenute priče, žiri je odabrao još neke, koje, zbog fizičkog ograničenja, nisu mogle da uđu u zbirku, ali će neke od njih biti objavljene na portalu “Mondo.ba”, kao i sve ostale koje će biti dio zbirke.

Među pričama koje su dio ovogodišnje zbirke su: “Bilješka o Lenki” (Asja Korbar), “Nadahnuće” (Abid Jarić), “Gazda” (Marko Šikuljak), “Glasovna promjena” (Saša Ćetojević), “Prodajem svoje grobno mjesto” (Jelena Pralica), “Nepoznati” (Fedor Marjanović), “Izmaglica” (Dejan Božić), “Jorgovan” (Milanka Mitrić) i druge. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana