Министарка Чабрић посјетила Међународни сајам књиге у Бањалуци

Ј.К.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Министарка породице, омладине и спорта Селма Чабрић појестила је данас 28. Међународни сајам књиге у организацији "Гласа Српске", те је том приликом истакла да сајам треба да подстакне да се и даље његује култура читања.

Чабрићева је за "Глас Српске" истакла да је лијепо и пријатно изненађена овом смотром писане ријечи.

- Као и увијек има доста излагача из цијелог региона, што је веома похвално. Понуда је заиста богата и разнолика - казала је Чабрићева.

Додала је да јој је веома драго што је на Сајму затекла много дјеце јер је веома важно да најмлађи развијају однос према књигама и читању.

- Битно је да  дјеца школског узраста од самог почетка уче да расту са књигама и то је оно што треба да се његује и да се настави са тиме током одрастања - рекла је она.

Додала је да дијете које чита постаје човјек који мисли и тиме је, како каже, све речено.

-Било би лијепo када бисмо у свим већим градовима Српске могли организовати сајмове књига, можда не сваке године, али би могла бити идеја за размишљање у неком наредном периоду - рекла је Чабрићева и позвала ученике, просвјетне раднике и све љубитеље књиге да посјете овај догађај.

"Гласов" сајам књиге траје до сутра навече тако да ће сви књигољупци имати прилику да пазаре најбоља издања још данас и сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана