Ministarka Čabrić posjetila Međunarodni sajam knjige u Banjaluci

J.K.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Ministarka porodice, omladine i sporta Selma Čabrić pojestila je danas 28. Međunarodni sajam knjige u organizaciji "Glasa Srpske", te je tom prilikom istakla da sajam treba da podstakne da se i dalje njeguje kultura čitanja.

Čabrićeva je za "Glas Srpske" istakla da je lijepo i prijatno iznenađena ovom smotrom pisane riječi.

- Kao i uvijek ima dosta izlagača iz cijelog regiona, što je veoma pohvalno. Ponuda je zaista bogata i raznolika - kazala je Čabrićeva.

Dodala je da joj je veoma drago što je na Sajmu zatekla mnogo djece jer je veoma važno da najmlađi razvijaju odnos prema knjigama i čitanju.

- Bitno je da  djeca školskog uzrasta od samog početka uče da rastu sa knjigama i to je ono što treba da se njeguje i da se nastavi sa time tokom odrastanja - rekla je ona.

Dodala je da dijete koje čita postaje čovjek koji misli i time je, kako kaže, sve rečeno.

-Bilo bi lijepo kada bismo u svim većim gradovima Srpske mogli organizovati sajmove knjiga, možda ne svake godine, ali bi mogla biti ideja za razmišljanje u nekom narednom periodu - rekla je Čabrićeva i pozvala učenike, prosvjetne radnike i sve ljubitelje knjige da posjete ovaj događaj.

"Glasov" sajam knjige traje do sutra naveče tako da će svi knjigoljupci imati priliku da pazare najbolja izdanja još danas i sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana