Литерарни конкурс “Манастири и цркве, мјеста српског саборобања”

Срна
Литерарни конкурс “Манастири и цркве, мјеста српског саборобања”

Сарајево - Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ “Војковићи” расписало је јавни конкурс за избор најбољег литерарног рада о теми “Манастири и цркве, мјеста српског саборовања”.

Предсједник СКУД-а Ранко Скакавац изјавио је Срни да је идеја за расписивање конкурса потекла из жеље да се укаже на чињеницу и сачува свијест у народу да су манастири и храмови Српске православне цркве одувијек били мјеста окупљања народа, јачања националне свијести и јединства с циљем опстанка и очувања српске православне вјере, народне културе и умјетности.

На конкурс се могу пријавити сви грађани Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе, без обзира на старосну доб, пол, друштвени и економски статус.

Рад треба да буде оргиналан - краћа прича до 200 редова куцаног текста.

Ковертиране радове потписане шифром треба послати поштом у три примјерка са посебном пратећом ковертом за рјешење шифре која треба да садржи име и презиме аутора, датум његовог рођења, адресу становања, број телефона и занимање.

Крајњи рок за доставу радова је 20. август, а треба их слати на адресу СКУД “Војковићи”, Улица Војводе Мишића 27, Источна Илиџа 71123, са назнаком “Комисији за избор литерарних радова”.

Три најбоља рада биће новчано награђена - прва награда 300 КМ, друга награда 200 КМ, а трећа награда 100 КМ.

Свечана додјела награда биће извршена у оквиру манифестације 13. Сабора српског изворног стваралаштва у Војковићима 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана