Literarni konkurs “Manastiri i crkve, mjesta srpskog saborobanja”

Srna
Literarni konkurs “Manastiri i crkve, mjesta srpskog saborobanja”

Sarajevo - Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Vojkovići” raspisalo je javni konkurs za izbor najboljeg literarnog rada o temi “Manastiri i crkve, mjesta srpskog saborovanja”.

Predsjednik SKUD-a Ranko Skakavac izjavio je Srni da je ideja za raspisivanje konkursa potekla iz želje da se ukaže na činjenicu i sačuva svijest u narodu da su manastiri i hramovi Srpske pravoslavne crkve oduvijek bili mjesta okupljanja naroda, jačanja nacionalne svijesti i jedinstva s ciljem opstanka i očuvanja srpske pravoslavne vjere, narodne kulture i umjetnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, bez obzira na starosnu dob, pol, društveni i ekonomski status.

Rad treba da bude orginalan - kraća priča do 200 redova kucanog teksta.

Kovertirane radove potpisane šifrom treba poslati poštom u tri primjerka sa posebnom pratećom kovertom za rješenje šifre koja treba da sadrži ime i prezime autora, datum njegovog rođenja, adresu stanovanja, broj telefona i zanimanje.

Krajnji rok za dostavu radova je 20. avgust, a treba ih slati na adresu SKUD “Vojkovići”, Ulica Vojvode Mišića 27, Istočna Ilidža 71123, sa naznakom “Komisiji za izbor literarnih radova”.

Tri najbolja rada biće novčano nagrađena - prva nagrada 300 KM, druga nagrada 200 KM, a treća nagrada 100 KM.

Svečana dodjela nagrada biće izvršena u okviru manifestacije 13. Sabora srpskog izvornog stvaralaštva u Vojkovićima 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana