Корисници одушевљени новом услугом: Чачанска библиотека прати трендове!

GS
Foto: Kurir

ЧАЧАК - Модерна технологија утиче на сваки сегмент нашег живота, па тако и на читање и док су се раније књиге управо читале, данас се све више слушају.

Баш из тог разлога је Градска библиотека у Чачку одлучила да изађе у сусрет својим корисницима, па је уведена нова услуга у виду позајмљивања аудио књига.

Како кажу, тренутно је најчитанија, односно најслушанија Пупинова биографија "Од пашњака до научењака".

"Ослушкујући потребе наших корисника, као и трендове у савременом библиотекарству, Градска библиотека 'Владислав Петковић Дис' од маја месеца ове године својим редовним корисницима пружа потпуно бесплатну услугу позајмице аудио књига. Аудио књиге се могу слушати у дигиталном формату, могу се користити преко веб апликација, али и преко мобилних које су развијене у сарадњи са нашим партнером 'Књига Прича' из новог Сада. Морам да нагласим, да захваљујући апликацији Боок маркер нашим корисницима је омогућено да поднесу захтев за позајмицу скоро 80 наслова које нудимо", рекао је за РИНУ Богдан Трифуновић, директор Градске библиотеке "Владислав Петковић Дис" у Чачку, преноси б92.

Нагласио је да ту има читав један опсег тема, ту је белетристика за дјецу и за одрасле.

"Имамо и неки број наслова стручних књига, рецимо из области популарне психологије, бизниса и слично томе, значи све оно што је актуелно и потребно савременим читаоцима, односно, савременим слушаоцима када су у питању аудио књиге. Показало се, као што смо рекли, да је аутобиографија Михаила Пупина једна од траженијих књига, али, видели смо да је било захтева и за стручну литературу. Занимљиво је да смо већ ми добијали захтеве за наслове које немамо, на пример лектира за основне и средње школе се сигурно доста траже и ми ћемо гледати у наредном периоду да са партнерима омогућимо можда и део тих лектира да буду заступљене на платформи", закључио је Трифуновић, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана