Korisnici oduševljeni novom uslugom: Čačanska biblioteka prati trendove!

GS
Foto: Kurir

ČAČAK - Moderna tehnologija utiče na svaki segment našeg života, pa tako i na čitanje i dok su se ranije knjige upravo čitale, danas se sve više slušaju.

Baš iz tog razloga je Gradska biblioteka u Čačku odlučila da izađe u susret svojim korisnicima, pa je uvedena nova usluga u vidu pozajmljivanja audio knjiga.

Kako kažu, trenutno je najčitanija, odnosno najslušanija Pupinova biografija "Od pašnjaka do naučenjaka".

"Osluškujući potrebe naših korisnika, kao i trendove u savremenom bibliotekarstvu, Gradska biblioteka 'Vladislav Petković Dis' od maja meseca ove godine svojim redovnim korisnicima pruža potpuno besplatnu uslugu pozajmice audio knjiga. Audio knjige se mogu slušati u digitalnom formatu, mogu se koristiti preko veb aplikacija, ali i preko mobilnih koje su razvijene u saradnji sa našim partnerom 'Knjiga Priča' iz novog Sada. Moram da naglasim, da zahvaljujući aplikaciji Book marker našim korisnicima je omogućeno da podnesu zahtev za pozajmicu skoro 80 naslova koje nudimo", rekao je za RINU Bogdan Trifunović, direktor Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" u Čačku, prenosi b92.

Naglasio je da tu ima čitav jedan opseg tema, tu je beletristika za djecu i za odrasle.

"Imamo i neki broj naslova stručnih knjiga, recimo iz oblasti popularne psihologije, biznisa i slično tome, znači sve ono što je aktuelno i potrebno savremenim čitaocima, odnosno, savremenim slušaocima kada su u pitanju audio knjige. Pokazalo se, kao što smo rekli, da je autobiografija Mihaila Pupina jedna od traženijih knjiga, ali, videli smo da je bilo zahteva i za stručnu literaturu. Zanimljivo je da smo već mi dobijali zahteve za naslove koje nemamo, na primer lektira za osnovne i srednje škole se sigurno dosta traže i mi ćemo gledati u narednom periodu da sa partnerima omogućimo možda i deo tih lektira da budu zastupljene na platformi", zaključio je Trifunović, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana