Конкурс "Песма године" Балкана и ЕУ - Љубљана 2021"

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА - Удружење европске академије српских наука и умјетности из Љубљане расписало је научни и међународни годишњи конкурс за признање и награду "Песма године" Балкана и ЕУ 2021. године".

Конкурс је отворен од данас до 15. маја.

"Признање и награду доделићемо у Љубљани 28. августа на 12. традиционалној презентацији српске културе Весели дани српске дијаспоре Словеније у Љубљани, ако буде тадашња ситуација то дозваљала, у супротном, додјела ће бити у једном од градова Републике Српске или Србије", потврђено је Срни из Удружења.

Организатори наводе да за признање и награду могу конкурисати сва лица, изузев оних који су већ били награђивани и добитници неких од главних награда и признања на истом традиционалном конкурсу, са 18 или више година, који пошаљу своју фотографију, попуњену изјаву и краћу биографију, уз слање три још необјављене песме.

Пјесме требају бити на српском језику достављене у три примјерка, шифроване и потписане за сва три члана стручног жирија.

Најбољи такмичари који освоје прво, друго или треће такмичарско мјесто биће обавијештени у року од 60 дана по завршетку конкурса писаним путем или путем обавјештења у електронском медију Српске дијаспоре www.srpska-dijaspora.org  и www.srpski-knjizevnici.org,, гдје ће конкурс бити објављен са свим условима конкурса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана