Konkurs "Pesma godine" Balkana i EU - Ljubljana 2021"

Srna
Foto: Srna

DERVENTA - Udruženje evropske akademije srpskih nauka i umjetnosti iz Ljubljane raspisalo je naučni i međunarodni godišnji konkurs za priznanje i nagradu "Pesma godine" Balkana i EU 2021. godine".

Konkurs je otvoren od danas do 15. maja.

"Priznanje i nagradu dodelićemo u Ljubljani 28. avgusta na 12. tradicionalnoj prezentaciji srpske kulture Veseli dani srpske dijaspore Slovenije u Ljubljani, ako bude tadašnja situacija to dozvaljala, u suprotnom, dodjela će biti u jednom od gradova Republike Srpske ili Srbije", potvrđeno je Srni iz Udruženja.

Organizatori navode da za priznanje i nagradu mogu konkurisati sva lica, izuzev onih koji su već bili nagrađivani i dobitnici nekih od glavnih nagrada i priznanja na istom tradicionalnom konkursu, sa 18 ili više godina, koji pošalju svoju fotografiju, popunjenu izjavu i kraću biografiju, uz slanje tri još neobjavljene pesme.

Pjesme trebaju biti na srpskom jeziku dostavljene u tri primjerka, šifrovane i potpisane za sva tri člana stručnog žirija.

Najbolji takmičari koji osvoje prvo, drugo ili treće takmičarsko mjesto biće obaviješteni u roku od 60 dana po završetku konkursa pisanim putem ili putem obavještenja u elektronskom mediju Srpske dijaspore www.srpska-dijaspora.org  i www.srpski-knjizevnici.org,, gdje će konkurs biti objavljen sa svim uslovima konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana