“Колосеум” издао 5. свеску Текса Вилера “Иза маске”: Индијанске легенде и мистерије сјевера

Бранислав Предојевић
“Колосеум” издао 5. свеску Текса Вилера “Иза маске”: Индијанске легенде и мистерије сјевера

БАЊАЛУКА - Издавачка кућа “Колосеум” издала је 5. број свог стрип серијала Текс Вилер у књизи под називом “Иза маске” са двије феноменалне приче које су у Италији изашле у периоду од августа 2021. године до јануара 2022. године.

Свеска доноси епизоде 730. “Чудовиште с Великог сланог језера” и 731. “Иза маске” (које је писао Паскало Рујо, а цртао Микеле Беневенто) те епизода 732. “У потрази за изгубљеним бродовима” (сценарио Бозели Мауро, цртеж Брузо Ђовани), док су насловнице дјело легендарног Клаудија Виле.

Ради се о једној дводјелној и једној четвородјелној причи у којој се Текс и његови пријатељи суочавају са легендама племена Јута са обала Великог сланог језера, а потом се упуштају у авантуру на далеком сјеверу, унутар арктичког круга гдје ће се придружити старом познанику Џиму Брендону у потрази за несталом британском експедицијом, која се упутила трагом “Еребуса” и “Терора”, легендарних изгубљених бродова Лорда Френклина.

- Не треба да вас подсјећамо како смо веома поносни што смо у прилици да вам представимо ове двије сјајне приче и да, за разлику од наших претходних књига, скочимо по Тексовој нумерацији у нашу недавну прошлост и видимо како се ове нове Тексове приче носе са класицима које смо објавили у наше прве четири књиге. Свакако ћемо се потрудити да у будућности објавимо што је више могуће ових нових епизода, при чему обећавамо да ни у ком случају нећемо занемарити и класичне епизоде којима смо почели наше и ваше путешествије - пише у најави издавача.

Пуна цијена издања износи 30 КМ, с тим да куповином од “Колосеума” можете да га купите за 24 КМ, дакле са 20 одсто попуста. Сва издања доступна су и у ланцу књижара “Култура” те у стрипарницама “Колосеум” Бањалука, “Мистер Но” кафе стрипотека и “Агарти Комикс” у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана