“Koloseum” izdao 5. svesku Teksa Vilera “Iza maske”: Indijanske legende i misterije sjevera

Branislav Predojević
“Koloseum” izdao 5. svesku Teksa Vilera “Iza maske”: Indijanske legende i misterije sjevera

BANjALUKA - Izdavačka kuća “Koloseum” izdala je 5. broj svog strip serijala Teks Viler u knjizi pod nazivom “Iza maske” sa dvije fenomenalne priče koje su u Italiji izašle u periodu od avgusta 2021. godine do januara 2022. godine.

Sveska donosi epizode 730. “Čudovište s Velikog slanog jezera” i 731. “Iza maske” (koje je pisao Paskalo Rujo, a crtao Mikele Benevento) te epizoda 732. “U potrazi za izgubljenim brodovima” (scenario Bozeli Mauro, crtež Bruzo Đovani), dok su naslovnice djelo legendarnog Klaudija Vile.

Radi se o jednoj dvodjelnoj i jednoj četvorodjelnoj priči u kojoj se Teks i njegovi prijatelji suočavaju sa legendama plemena Juta sa obala Velikog slanog jezera, a potom se upuštaju u avanturu na dalekom sjeveru, unutar arktičkog kruga gdje će se pridružiti starom poznaniku Džimu Brendonu u potrazi za nestalom britanskom ekspedicijom, koja se uputila tragom “Erebusa” i “Terora”, legendarnih izgubljenih brodova Lorda Frenklina.

- Ne treba da vas podsjećamo kako smo veoma ponosni što smo u prilici da vam predstavimo ove dvije sjajne priče i da, za razliku od naših prethodnih knjiga, skočimo po Teksovoj numeraciji u našu nedavnu prošlost i vidimo kako se ove nove Teksove priče nose sa klasicima koje smo objavili u naše prve četiri knjige. Svakako ćemo se potruditi da u budućnosti objavimo što je više moguće ovih novih epizoda, pri čemu obećavamo da ni u kom slučaju nećemo zanemariti i klasične epizode kojima smo počeli naše i vaše putešestvije - piše u najavi izdavača.

Puna cijena izdanja iznosi 30 KM, s tim da kupovinom od “Koloseuma” možete da ga kupite za 24 KM, dakle sa 20 odsto popusta. Sva izdanja dostupna su i u lancu knjižara “Kultura” te u striparnicama “Koloseum” Banjaluka, “Mister No” kafe stripoteka i “Agarti Komiks” u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana