"Књижевно подне" с Миланом Ракуљем одржано у НУБРС

Миланка Митрић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Догађај "Књижевно подне", на којем је учествовао пјесник, новинар и члан Удружења књижевника Републике Српске Милан Ракуљ, одржан је данас у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

На промоцији је представљена његова књига "Разгледнице из Трећег свијета", која је прошле године објављена у издању "Гласа", а разговор са аутором водила је Александра Глишић.

-  "Разгледнице из Трећег свијета" су, из неког мог накнадног размишљања, свјесно или несвјесно написана књига ангажоване поезије, ма колико ангажман у поезији смијешно звучао у данашњем времену - рекао је Ракуљ.

Како је додао, овај догађај у библиотеци није замишљен као промоција његове посљедње збирке "Разгледница из Трећег свијета", него као догађај са фокусом на ову књигу гдје је говорио и пјесме из ранијих збирки. 

- Овај и слични догађаји драгоцијени су због тога што је између пјесника и публике жива ријеч или како је то Милан Ненадић својевремено називао - артикулисан пјеснички врисак - додаје он.

Ракуљ је објавио и збирке "Глуви путник" (2010), "Поезија у костима" (2014), а награђен је признањима "Стражилово", "Српско перо" и "Печат вароши сремскокарловачке".

Његова поезија до сада је преведена на француски, мађарски и македонски језик и заступљена је у једној антологији, неколико панорама и зборника, те бројним књижевним часописима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана