"Književno podne" s Milanom Rakuljem održano u NUBRS

Milanka Mitrić
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Događaj "Književno podne", na kojem je učestvovao pjesnik, novinar i član Udruženja književnika Republike Srpske Milan Rakulj, održan je danas u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Na promociji je predstavljena njegova knjiga "Razglednice iz Trećeg svijeta", koja je prošle godine objavljena u izdanju "Glasa", a razgovor sa autorom vodila je Aleksandra Glišić.

-  "Razglednice iz Trećeg svijeta" su, iz nekog mog naknadnog razmišljanja, svjesno ili nesvjesno napisana knjiga angažovane poezije, ma koliko angažman u poeziji smiješno zvučao u današnjem vremenu - rekao je Rakulj.

Kako je dodao, ovaj događaj u biblioteci nije zamišljen kao promocija njegove posljednje zbirke "Razglednica iz Trećeg svijeta", nego kao događaj sa fokusom na ovu knjigu gdje je govorio i pjesme iz ranijih zbirki. 

- Ovaj i slični događaji dragocijeni su zbog toga što je između pjesnika i publike živa riječ ili kako je to Milan Nenadić svojevremeno nazivao - artikulisan pjesnički vrisak - dodaje on.

Rakulj je objavio i zbirke "Gluvi putnik" (2010), "Poezija u kostima" (2014), a nagrađen je priznanjima "Stražilovo", "Srpsko pero" i "Pečat varoši sremskokarlovačke".

Njegova poezija do sada je prevedena na francuski, mađarski i makedonski jezik i zastupljena je u jednoj antologiji, nekoliko panorama i zbornika, te brojnim književnim časopisima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana