Књига “Љубав, самоћа, тишина” промовисана у Банском двору: Искреност најјачи адут

И. Б.
Књига “Љубав, самоћа, тишина” промовисана у Банском двору: Искреност најјачи адут

БАЊАЛУКА - Промоцијом збирке “Љубав, самоћа, тишина”, аутора Горана Вукојевића, Мирослава Гојковића и Стеве Грабовца, која је одржана у уторак у Вијећници Банског двора, отворена је нова сезона књижевних и поетских вечери у организацији Удружења за промоцију и популаризацију књижевности “Императив”.

Сва три аутора  су одрасли и живјели у Босанском Броду, да би се у једном периоду њихови животи сусрели и остали повезани, па је тако књига “Љубав, самоћа, тишина” производ пријатељства.

Књижевник  Стево Грабовац је истакао да све тројица имају сличне теме, јер имају слична искуства која су преживјели, али да су им поетике и погледи на свијет различити.

- Потичемо из истог мјеста, одрастали смо заједно, слушали исту музику, гледали исте филмове, читали исте књиге, све то нас је повезало. Зато је и ова књига плод пријатељства, а не плод неке умјетничке сарадње. Горан и Мирослав су једини људи са којима бих могао да се упустим у овако нешто - казао је Грабовац и додао да је објављивање збирке била идеја Мирослава Гојковића.

Нагласио је да је књига настала тако што су годинама једни другима слали пјесме, исправљали, давали сугестије и учествовали у стварању сваке пјесме.

Мирослав Гојковић, један од аутора објаснио је да је ово збирка о љубави, чежњи и самоћи која све људе прати у једном моменту.

- Најјачи адут ове књиге је искреност. Професор и књижевник Неџад Ибрахимовић из Тузле, јавио ми се када је прочитао књигу и рекао да је она без обзира колико је потресна и болна естетски успјела. Значило нам је да то чујемо - навео је Гојковић.

Горан Вукојевић, један од аутора, испричао је да је све у овој књизи написано искрено, из душе

Догађај је организовало удружење “Императив” у сарадњи са Банским двором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана