Knjiga “Ljubav, samoća, tišina” promovisana u Banskom dvoru: Iskrenost najjači adut

I. B.
Knjiga “Ljubav, samoća, tišina” promovisana u Banskom dvoru: Iskrenost najjači adut

BANjALUKA - Promocijom zbirke “Ljubav, samoća, tišina”, autora Gorana Vukojevića, Miroslava Gojkovića i Steve Grabovca, koja je održana u utorak u Vijećnici Banskog dvora, otvorena je nova sezona književnih i poetskih večeri u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”.

Sva tri autora  su odrasli i živjeli u Bosanskom Brodu, da bi se u jednom periodu njihovi životi susreli i ostali povezani, pa je tako knjiga “Ljubav, samoća, tišina” proizvod prijateljstva.

Književnik  Stevo Grabovac je istakao da sve trojica imaju slične teme, jer imaju slična iskustva koja su preživjeli, ali da su im poetike i pogledi na svijet različiti.

- Potičemo iz istog mjesta, odrastali smo zajedno, slušali istu muziku, gledali iste filmove, čitali iste knjige, sve to nas je povezalo. Zato je i ova knjiga plod prijateljstva, a ne plod neke umjetničke saradnje. Goran i Miroslav su jedini ljudi sa kojima bih mogao da se upustim u ovako nešto - kazao je Grabovac i dodao da je objavljivanje zbirke bila ideja Miroslava Gojkovića.

Naglasio je da je knjiga nastala tako što su godinama jedni drugima slali pjesme, ispravljali, davali sugestije i učestvovali u stvaranju svake pjesme.

Miroslav Gojković, jedan od autora objasnio je da je ovo zbirka o ljubavi, čežnji i samoći koja sve ljude prati u jednom momentu.

- Najjači adut ove knjige je iskrenost. Profesor i književnik Nedžad Ibrahimović iz Tuzle, javio mi se kada je pročitao knjigu i rekao da je ona bez obzira koliko je potresna i bolna estetski uspjela. Značilo nam je da to čujemo - naveo je Gojković.

Goran Vukojević, jedan od autora, ispričao je da je sve u ovoj knjizi napisano iskreno, iz duše

Događaj je organizovalo udruženje “Imperativ” u saradnji sa Banskim dvorom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana