Јавни позив за додјелу “Кочићеве награде” отворен до 30. јуна

Срна
Јавни позив за додјелу “Кочићеве награде” отворен до 30. јуна

БАЊАЛУКА - Организациони одбор 55. Кочићевог збора објавио је данас јавни позив за додјелу “Кочићеве награде” за ову годину, а рок за подношење приједлога је 30. јун.

У позиву је наведено да кандидата за “Кочићеву награду” могу предложити удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају бањалучком Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику, путем пријемне канцеларије Градске управе – канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком “За додјелу “Кочићеве награде” за 2020. годину”.

Приједлози се могу доставити и путем поште – препоручено, на адресу град Бањалука, Градска управа, Одјељење за културу, туризам и социјалну политику, Трг српских владара 1, 78000 Бањалука.

“Кочићева награда” се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва, а биће уручена лауреату на свечаној академији која ће бити организована у оквиру “Кочићевог збора”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана