Javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade” otvoren do 30. juna

Srna
Javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade” otvoren do 30. juna

BANjALUKA - Organizacioni odbor 55. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade” za ovu godinu, a rok za podnošenje prijedloga je 30. jun.

U pozivu je navedeno da kandidata za “Kočićevu nagradu” mogu predložiti udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju banjalučkom Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom “Za dodjelu “Kočićeve nagrade” za 2020. godinu”.

Prijedlozi se mogu dostaviti i putem pošte – preporučeno, na adresu grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78000 Banjaluka.

“Kočićeva nagrada” se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva, a biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru “Kočićevog zbora”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana