Изабрани радови регионалног књижевног конкурса: “Сине, мајка је добро” најбоља прича из комшилука

Агенције
Изабрани радови регионалног књижевног конкурса: “Сине, мајка је добро” најбоља прича из комшилука

БАЊАЛУКА - Побједничка прича овогодишњег, четвртог по реду регионалног књижевног конкурса “Приче из комшилука” у организацији портала “Мондо”, чија тема је била изолација, јесте “Сине, мајка је добро” аутора Горана Кременовића из Бањалуке.

Потресна приповијест, која се бави насиљем у породици, са нарочитим акцентом на доба короне и изолације, освојила је највише гласова читалаца и заслужено побиједила у конкуренцији 60 радова из БиХ, Црне Горе, Србије и Хрватске.

Другопласирани текст по броју гласова је емотивна и дирљива прича “Бака”, ауторке Ане Перић из Бијељине, која истражује тему рањивости старијих особа и (не)могућности помоћи и хуманости према њима.

Прича која је освојила треће мјесто је “Улица срећних људи” ауторке Марије Кенић, из насеља Томанце код Косовске Митровице. У питању је текст инспирисан истинитим догађајем, а који говори о једноставној, спасоносној и чудесној идеји која општу апатију претвара у нешто лијепо и инспиративно.

Поред ове три, највише гласова освојиле су и приче “Сарагоса”, “21 дан изолације”, “Зидови”, “Шта ме то корона научила”, “Дино”, “Књига која ће вас расплакати”, “Земуница”, “Педесет четири”, “Фотоапарат”, и “Моје ће успомене бити досадне”.

Конкурс “Приче из комшилука”, ове године насловљен са “Приче из изолације”, већ неколико година организује портал “Мондо” у сарадњи са издавачком кућом “Имприматур” из Бањалуке. 

Побједничка и око тридесет изабраних прича биће увршћене у збирку “Приче из комшилука 4”. (Агенције)+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана