Izabrani radovi regionalnog književnog konkursa: “Sine, majka je dobro” najbolja priča iz komšiluka

Agencije
Izabrani radovi regionalnog književnog konkursa: “Sine, majka je dobro” najbolja priča iz komšiluka

BANjALUKA - Pobjednička priča ovogodišnjeg, četvrtog po redu regionalnog književnog konkursa “Priče iz komšiluka” u organizaciji portala “Mondo”, čija tema je bila izolacija, jeste “Sine, majka je dobro” autora Gorana Kremenovića iz Banjaluke.

Potresna pripovijest, koja se bavi nasiljem u porodici, sa naročitim akcentom na doba korone i izolacije, osvojila je najviše glasova čitalaca i zasluženo pobijedila u konkurenciji 60 radova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Drugoplasirani tekst po broju glasova je emotivna i dirljiva priča “Baka”, autorke Ane Perić iz Bijeljine, koja istražuje temu ranjivosti starijih osoba i (ne)mogućnosti pomoći i humanosti prema njima.

Priča koja je osvojila treće mjesto je “Ulica srećnih ljudi” autorke Marije Kenić, iz naselja Tomance kod Kosovske Mitrovice. U pitanju je tekst inspirisan istinitim događajem, a koji govori o jednostavnoj, spasonosnoj i čudesnoj ideji koja opštu apatiju pretvara u nešto lijepo i inspirativno.

Pored ove tri, najviše glasova osvojile su i priče “Saragosa”, “21 dan izolacije”, “Zidovi”, “Šta me to korona naučila”, “Dino”, “Knjiga koja će vas rasplakati”, “Zemunica”, “Pedeset četiri”, “Fotoaparat”, i “Moje će uspomene biti dosadne”.

Konkurs “Priče iz komšiluka”, ove godine naslovljen sa “Priče iz izolacije”, već nekoliko godina organizuje portal “Mondo” u saradnji sa izdavačkom kućom “Imprimatur” iz Banjaluke. 

Pobjednička i oko trideset izabranih priča biće uvršćene u zbirku “Priče iz komšiluka 4”. (Agencije)+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana