Источно Сарајево: Одабрано пет рукописа у ужи избор за "Златну сову"

Срна
Источно Сарајево: Одабрано пет рукописа у ужи избор за "Златну сову"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Жири за додјелу књижевне награде "Златна сова" Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске одабрао је пет рукописа који су ушли у ужи избор за најбољи необјављени роман.

Према одлуци стручног жирија, у ужи избор за "Златну сову" ушли су рукописи "Вишегласје", "Изгубљеник", "Чак и у Хуенти", "Давно испричане приче" и "У кругу". 

Предсједник овогодишњег жирија је професор Јован Делић, а чланови Драгана Бедов и Жељка Пржуљ, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства Српске. 

Жири би одлуку о добитницима "Златне сове" требало да донесе до краја јуна. 

Као и претходних година додјела награда и прве промоције очекују се у септембру поводом обиљежавања дана оснивања Завода за уџбенике и наставна средства. 

За награду "Златна сова" за најбољи необјављени роман конкурисало је 33 аутора, а у конкуренцији за најбољу књигу за дјецу и награду "Совица" је 15 рукописа. 

Књижевна награда за "Златну сову" обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа. 

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа, а трећа награда је објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана