Istočno Sarajevo: Odabrano pet rukopisa u uži izbor za "Zlatnu sovu"

Srna
Istočno Sarajevo: Odabrano pet rukopisa u uži izbor za "Zlatnu sovu"

ISTOČNO SARAJEVO - Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske odabrao je pet rukopisa koji su ušli u uži izbor za najbolji neobjavljeni roman.

Prema odluci stručnog žirija, u uži izbor za "Zlatnu sovu" ušli su rukopisi "Višeglasje", "Izgubljenik", "Čak i u Huenti", "Davno ispričane priče" i "U krugu". 

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je profesor Jovan Delić, a članovi Dragana Bedov i Željka Pržulj, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske. 

Žiri bi odluku o dobitnicima "Zlatne sove" trebalo da donese do kraja juna. 

Kao i prethodnih godina dodjela nagrada i prve promocije očekuju se u septembru povodom obilježavanja dana osnivanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. 

Za nagradu "Zlatna sova" za najbolji neobjavljeni roman konkurisalo je 33 autora, a u konkurenciji za najbolju knjigu za djecu i nagradu "Sovica" je 15 rukopisa. 

Književna nagrada za "Zlatnu sovu" obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana. 

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, a treća nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana