"Дучићеве вечери поезије": Положено цвијеће на споменике Дучићу и Његошу

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Представници града Требиња на челу са градоначелником Мирком Ћурићем положили су цвијеће на гроб великог српског пјесника Јована Дучића у манастиру Херцеговачка Грачаница на Црквини, у оквиру манифестације "Дучићеве вечери поезије".

Делегација града Требиња положила је цвијеће на споменике Јовану Дучићу и Петру Петровићу Његошу и у Градском парку у Требињу.

Програм обиљежавања Дучићевих вечери поезије биће настављен у Музеју Херцеговине када ће од 17.30 часова бити представљена изложба "Српске православне цркве у БиХ од 1850. до 1912. године" из Фонда Педагошког музеја Београда, аутора Александре Миловановић.

У Народној библиотеци у Требињу у 18.30 часова биће отворена изложба легата Јована Дучића са пројекцијом филма о пјесниковом легату, снимљеним у продукцији ове установе културе.

Централни програм манифестације - свечана академија под називом "Двадесет година послије" на програму је од 20.00 часова у позоришној сали Културног центра.

Једнодневни програм манифестације одржава се, у складу се епидемиолошким препорукама због епидемије вируса корона, на двадесету годишњицу преноса пјесникових земних остатака у родни град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана