"Dučićeve večeri poezije": Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Predstavnici grada Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem položili su cvijeće na grob velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića u manastiru Hercegovačka Gračanica na Crkvini, u okviru manifestacije "Dučićeve večeri poezije".

Delegacija grada Trebinja položila je cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu i u Gradskom parku u Trebinju.

Program obilježavanja Dučićevih večeri poezije biće nastavljen u Muzeju Hercegovine kada će od 17.30 časova biti predstavljena izložba "Srpske pravoslavne crkve u BiH od 1850. do 1912. godine" iz Fonda Pedagoškog muzeja Beograda, autora Aleksandre Milovanović.

U Narodnoj biblioteci u Trebinju u 18.30 časova biće otvorena izložba legata Jovana Dučića sa projekcijom filma o pjesnikovom legatu, snimljenim u produkciji ove ustanove kulture.

Centralni program manifestacije - svečana akademija pod nazivom "Dvadeset godina poslije" na programu je od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Jednodnevni program manifestacije održava se, u skladu se epidemiološkim preporukama zbog epidemije virusa korona, na dvadesetu godišnjicu prenosa pjesnikovih zemnih ostataka u rodni grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana