Дани Душка Трифуновића завршени додјелом награда

Г.С.
Дани Душка Трифуновића завршени додјелом награда

ПАЛЕ - Програмом Дјеци у част, проглашењем побједника и додјелом награда за најбољи литерални рад о теми "Срце је чудна звијер" данас је завршена књижевна манифестација Дани Душка Трифуновића у Палама.

Конкурс за најбољи литерални рад објављен је у марту, а жири није имао лак задатак да међу 27 радова изабере најбоље, рекла је директорка Културног центра Пале Славка Брезо.

Награђено је седам ученика за прво, друго и треће мјесто, а четврто и пето мјесто дијеле по два ученика.

Брезо је рекла да ће у марту бити расписан нови конкурс.

Књижевници Мирјана Булатовић из Београда и Александра Шаренац су са основцима са подручја града Источно Сарајево одржале програм за дјецу под називом Дјеци у част.

Булатовићева је рекла да је Душка Трифуновића упознала прије 40 година, и истакла, да јој је драго што се у Палама одржава оваква манифестација јер је важно да се у оскудном времену чува пламен културе и књижевности, које су наше насушне духовне потребе. 

Шаренац је нагласила да је радује што Република Српска његује сјећање на Душка Трифуновића, истичући да је данас са дјецом причала о значају читања.

Побједник конкурса Виктор Нешић из ОШ "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева открио је да инспирацију налази у литералним дјелима и да воли да чита писце за дјецу. 

Николина Ђоковић из ОШ "Србија" у Палама рекла је да је ово други пут да осваја друго мјесто, а да је за писање пјесме о теми "Срце је чудна звијер" инспирацију пронашла у дјелима Душка Трифуновића и своје мишљење и осјећања је преточила у стихове.

Дани Душка Трифуновића су дио манифестације Дани Источног Сарајева поводом Дана и градске славе - Светог Петра Дабробосанског, те прославе 30 година од оснивања града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана