Dani Duška Trifunovića završeni dodjelom nagrada

G.S.
Dani Duška Trifunovića završeni dodjelom nagrada

PALE - Programom Djeci u čast, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za najbolji literalni rad o temi "Srce je čudna zvijer" danas je završena književna manifestacija Dani Duška Trifunovića u Palama.

Konkurs za najbolji literalni rad objavljen je u martu, a žiri nije imao lak zadatak da među 27 radova izabere najbolje, rekla je direktorka Kulturnog centra Pale Slavka Brezo.

Nagrađeno je sedam učenika za prvo, drugo i treće mjesto, a četvrto i peto mjesto dijele po dva učenika.

Brezo je rekla da će u martu biti raspisan novi konkurs.

Književnici Mirjana Bulatović iz Beograda i Aleksandra Šarenac su sa osnovcima sa područja grada Istočno Sarajevo održale program za djecu pod nazivom Djeci u čast.

Bulatovićeva je rekla da je Duška Trifunovića upoznala prije 40 godina, i istakla, da joj je drago što se u Palama održava ovakva manifestacija jer je važno da se u oskudnom vremenu čuva plamen kulture i književnosti, koje su naše nasušne duhovne potrebe. 

Šarenac je naglasila da je raduje što Republika Srpska njeguje sjećanje na Duška Trifunovića, ističući da je danas sa djecom pričala o značaju čitanja.

Pobjednik konkursa Viktor Nešić iz OŠ "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva otkrio je da inspiraciju nalazi u literalnim djelima i da voli da čita pisce za djecu. 

Nikolina Đoković iz OŠ "Srbija" u Palama rekla je da je ovo drugi put da osvaja drugo mjesto, a da je za pisanje pjesme o temi "Srce je čudna zvijer" inspiraciju pronašla u djelima Duška Trifunovića i svoje mišljenje i osjećanja je pretočila u stihove.

Dani Duška Trifunovića su dio manifestacije Dani Istočnog Sarajeva povodom Dana i gradske slave - Svetog Petra Dabrobosanskog, te proslave 30 godina od osnivanja grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana