Хоакин Финикс враћа се на велика платна као "Џокер" у новом наставку популарног филма

ГС
Foto: Агенције

У филму "Joker: Folie a Deux", Финикс ће поново играти главну улогу која му је 2019. године донијела Оскара за најбољег глумца, а која прати причу о највећем непријатељу суперхероја Бeтмeна.

Филм који је био номинован за Оскара у категорији за најбољи филм те освојио награде за најбољу оригиналну музику, као и најбољег главног глумца, режирао је и продуцирао Тод Филипс, који је заједно са Скотом Силвером написао сценариј.

Варнер Брос није откивао много детаља о наставку, међутим познато је како је нови наставак заправо мјузикл гдје ће се Финиксу у глумачкој постави придружити и Лејди Гага као његова партнерица Харли Квин.

Овај 47-годишњак, познат по улози мрачних и емоционално проблематичних ликова, био је нашироко хваљен за једну од, по многим критичарима, најстрашнијих и најузнемирујућих изведби у модерном филму.

Друга је особа која је добила Оскара за улогу Џокера, слиједећи стопе Хит Леџера, који је постхумно освојио Оскара за најбољу споредну мушку улогу за своју интерпретацију лика у филму "Мрачни витез" из 2008. године.

Очекује се да ће "Joker: Folie a Deux" у кинима бити приказан 4. октобра 2024. године, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана