Hoakin Finiks vraća se na velika platna kao "Džoker" u novom nastavku popularnog filma

GS
Foto: Agencije

U filmu "Joker: Folie a Deux", Finiks će ponovo igrati glavnu ulogu koja mu je 2019. godine donijela Oskara za najboljeg glumca, a koja prati priču o najvećem neprijatelju superheroja Betmena.

Film koji je bio nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji film te osvojio nagrade za najbolju originalnu muziku, kao i najboljeg glavnog glumca, režirao je i producirao Tod Filips, koji je zajedno sa Skotom Silverom napisao scenarij.

Varner Bros nije otkivao mnogo detalja o nastavku, međutim poznato je kako je novi nastavak zapravo mjuzikl gdje će se Finiksu u glumačkoj postavi pridružiti i Lejdi Gaga kao njegova partnerica Harli Kvin.

Ovaj 47-godišnjak, poznat po ulozi mračnih i emocionalno problematičnih likova, bio je naširoko hvaljen za jednu od, po mnogim kritičarima, najstrašnijih i najuznemirujućih izvedbi u modernom filmu.

Druga je osoba koja je dobila Oskara za ulogu Džokera, slijedeći stope Hit Ledžera, koji je posthumno osvojio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu za svoju interpretaciju lika u filmu "Mračni vitez" iz 2008. godine.

Očekuje se da će "Joker: Folie a Deux" u kinima biti prikazan 4. oktobra 2024. godine, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana